Text på pinnar i olika färger

Etiketter

Om du har många olika sorter och vill ha ordning på dem, så är det viktigt att märka noga. Vid varje omskolning är det lätt att tappa bort sig så tänk genom ordentligt hur du ska göra innan du sätter igång.

Du kan klippa sönder diskade smörpaketslock, tetrapack m.m. och skriva på dessa. Eller så skriver du på träpinnar (spatel) från apoteket. Vill du ha i plast så finns det mängder av varianter på nätet och i butiker.

Om du skriver för hand så är det viktigt att du använder en bra penna. Vissa med permanent tusch bleks i solen. Många använder blyertspenna.

Jag gillar att skriva ut på papper och laminera (plasta in) lapparna. Tycker det är väl värt pengarna med en lamineringsmaskin. Jag har haft en maskin i flera år och använder den till allt möjligt. Finns exempelvis på Clas Olsson.

Färgkoda lapparna så du enkelt vet om de är höga, halvhöga (tjuvas, binds) eller lägre (tjuvas och binds inte).

Text på pinnar i olika färger

Det är riktigt bra att ha med mer detaljer, speciellt om du odlar många olika sorter. Här skulle du också kunna notera vilka som är särskilt bra för såser, äta färska osv. Kul också för familjen som kanske har mindre koll på olika sorter.