Jacuzzi Spa Helsinki

Lite off-topic frĂ„n odling, men jag ska ha odling runt om 😁

Vi Àr helt förbluffade över hur bra denna budgetpool Àr! Vi köpte vÄr Spabad Helsinki AirJet frÄn Jula. Först lÀckte den och det var vi inte sÄ glada över minst sagt. Men sÄ tömde vi poolen, och gÀngade om allt och nu funkar den perfekt.

Lite minnesanteckningar:

Montering

Vi följde anvisningarna i videon som instruktionsboken rekommenderade. Finns i PDF pÄ engelska hÀr.

Fylla upp

Fyll absolut inte upp högre Ă€n till ”min” om du ska vara fler Ă€n en person. Vi hade till ”max” och nĂ€r vi satte igĂ„ng bubblorna sĂ„ svĂ€mmade över rejĂ€lt.

VĂ€rma upp

Första gÄngen gick det frÄn 6 grader till 38 grader pÄ ungefÀr 1,5 dygn. Vi hade stÀllt in timern att det skulle vara klart efter 20 timmar men dÄ var det bara kring 32 och det Àr lite för kallt faktiskt, Ätminstone nÀr det Àr kallt ute. I morse var det 38 grader och helt underbart skönt! LÀste senare att det vÀrms tydligen 1-1,5 grad per timme.

Om du inte ska bubbla pÄ nÄgra dagar: Detta Àr mest kosteffektivt att lÀmna vÀrmen pÄ vid regelbunden anvÀndning. Har inte systemets anvÀnts pÄ 72 timmar sÄ slÄs det av automatiskt.

Notera att temperaturen sjunker nÀr du anvÀnder bubblorna.

Rengöring

Filtret ska rengöras efter varje anvÀndning. Sköljas av och ta bort synbara partiklar. Om filtret anvÀnds för lÀnge sÄ Àndras fÀrgen och börjar vittra sönder.

Vi köpte ett startpack frÄn Jula  och enligt instruktion ska följande göras:

Varje bad:
  1. Innan: lÀgg i 2 CleanTab (snabbupplöslig, pH-neutral klortablett)
  2. Efter: skölja filtret plus lÀgg i 4 CleanTab.
Med 2-3 veckors mellanrum (beroende pÄ hur mycket den har anvÀnts):

FörstÄr inte riktigt hur ofta vi ska testa pH-vÀrdet, med Spa Test Strips, men om vi gör det nÀr vi ska ha i Filterfix sÄ kanske vi hittar rÀtt. Om det Àr för högt eller lÄgt sÄ justeras det med pH Minus respektive pH Plus.

Efter 2-3 veckor ska Filterfix anvÀndas för att rena filtret.

Elförbrukning

Min kompis i Kalix hade sin pÄ frÄn februari till november och gissar pÄ att det i snitt var 200-250 kr/mÄnad. Vi som bor mer söderöver fÄr nog ner det lite. Troligen Àr det dyrare att ha den pÄ timer, eftersom den fÄr gÄ mycket hÄrdare under uppvÀrmning.

Det var bara kring 5 grader pĂ„ kvĂ€llen och det hade kommit upp till 32 grader i poolen. Det var snudd pĂ„ lite för kallt – iallafall för mig som gick snabbt.

 

38 grader var fantastiskt nÀr det bara vara nÄgra plusgrader ute.

Vi ska bygga lite plank och mysa till det runt om men vi kan ju bubbla under tiden!

WordPress Cookie-tillÀgg av Real Cookie Banner preloader