Paprika-problem (och chili!)

Chili, Odlingsproblem, Paprika

SO SAD!!! Till skillnad mot tomaterna som jag alltid verkar lyckas med så går det långt värre med paprika och chili.Buhu… vad är det som händer!? Minns att färre kom upp förra året, jämfört med tomatfröna men nu ger jag snart upp. 2 av 16 frön blev groddat när jag gjorde med jord. Testade en ny metod, på hushållspapper, och den KANSKE ser lite mer lovande ut, men flera frön är helt oberörda fortfarande, efter 9 dagar. Det ska ta 5-10 dagar på sig men det är ju ett underverk om det smäller till på alla idag.

När jag sådde i jord tidigare i januari gjorde jag så här:
Såjord överst, plantjord nederst
✅ Placerat i såbrätte, fuktig jord
plast med hål i, över allt
Värmematta
Lite blandat ljust och mörkt
Stack ner fröet 0,5 cm

Sådd
De vita plupparna är inte frön, det är vermiculite

När jag testade med HUSHÅLLSPAPPER (“Paper towel germination”) gjorde jag sa här:
Fuktade hushållspapper
La på fröna
La fuktat papper ovanpå
Snodde in med plastpåse
Värmematta
Satte skydd över så det var mörkt

Tror inte att det är fel på fröna, de är max 1 år gamla och förvaras i rumstemperatur. Några är från egen odling men de andra är från flera olika fröfirmor och privata personer.