Fönsterhyllor!!

Åh så bra det blir i år! Förra året trängdes min frösådd huller om buller och tävlade om utomhusljuset. Vi har väldigt få fönster och mycket skugga runt huset. Nu har vi byggt ihop innerhyllor till fönstrena och dess går att ta bort när odlingen är färdig inomhus, utan att skada fönsterkarmarna så mycket. Plantorna kommer närmare fönstret och det blir lite mer ordning och reda på köpet.

Först hade jag funderat på någon slags färdig lösning, t.ex. från Bauhaus. Efter tips från en Facebook-grupp bestämde vi oss för att testa att bygga. Vi är inte vana att bygga så det finns säkert bättre sätt men vi är nöjda!

Stödpinnarna i mitten gjorde vi i alla hast på slutet och det blev inte så snyggt. Vi tar tag i det inför nästa vår, ett steg i taget liksom!

Hylla i fönster

Kontorets fönsterhylla

 

Fönsterhylla i vardagsrummet

Fönsterhylla i vardagsrummet, den ena av två som vi ska ha där.

 

Vi har ju egentligen inget behov av hyllorna förrän om någon månad eller så, men de får sitta kvar nu och krukväxterna får testa lite istället. Tanken är ju att vi inte ska ha hyllorna alls när behovet inte finns men nu gör vi klart och längtar till småplantorna!

Inköp

För dessa tre hyllor köpte vi följande:

  • 4 byggskiva premium 70kr st: 280kr
  • Stakkäpp 2 st: 20kr
  • Färg: Rusta 140kr
  • En låda spånskiveskruv: ca 100kr (massor skruv över, går kanske med andra skruv också)

= 540kr för 3 måttanpassade hyllor

 

Så här gjorde vi

Vi

… sågade alltså ut kantbitar och hyllor och måttade för varje fönster så det blev exakt.
… sågade också till stakkäppar som stöd till hörnen så det blev starkare att skruva ihop.
… skruvade ihop allt och målade

En av hyllorna råkade bli lite vinglig så den fick en liten extra skruv i sidan så den sitter fast i fönsterkarmen. Det är ju ganska lätt att skruva loss i sommar när den ska bort och gör ju inte så stor skada på fönsterkarmen. De andra hyllorna sitter perfekt så de behövs inte skruvas något extra alls. Vi är ju som sagt nya på att snickra så vad sjutton, det blev ju ändå bra!

WordPress Cookie-tillägg av Real Cookie Banner preloader