Jordfabriken är klar – eller inte…?

Min bokashi fick ”vila” 2-3 veckor utan att jag öppnade locket. Sen blandade jag den med lika mycket jord. Det fick stå mörkt i en plastback ca 1 månad. Men hm… det här ser ju inte alls ut som jag tänkte att det skulle göra?

Efter lite runtfrågningar så har jag nog blandat med för lite strö samt haft för torr jord, den man blandar med i jordfabriken alltså. Jag köpte strö från Gröna Johanna, och den sorten kräver mer per gång som man blandar ut, än andra strö. Istället för att läsa på förpackningen så frågad jag någon hur mycket men ska ha i… och det blev ju då för lite.

Nu hade jag ju redan hällt ut i pallkragen så jag fick sno in massa extra jord och sätta ett kompostgaller ovanpå eftersom hunden var väldigt intresserad av innehållet… Vattnade lite också för säkerhets skull. Det blir ju inte dålig jord, men det kan ju locka till sig gnagare och djur vilket ju inte är så kul och alls meningen med det hela.

WordPress Cookie-tillägg av Real Cookie Banner preloader