Blommor och bin – nu fattar jag!

Nu som först förstår jag varför man ger ”blommor och bin” som exempel för fortplantning! Spana in dessa vackra squashblommor, det är en honblomma och en hanblomma. Bina måste ta pollen från hanblomman och flyga till honblomman så det blir en bra frukt till slut. En del plantor är självpollinerande (tomat till exempel) men squash behöver han- och honblommor. Och vi kan ju se här tydligt vem som är vem:

Honblomma

 

Hanblomma

 

Jag har haft fina squash ända sedan maj – men de har ruttnat inom några dagar bara, när de fortfarande sitter kvar på plantan. För några veckor sedan lärde jag mig mer om att lyckas med squash genom en video från Hanna Lee. Dessutom skar jag bort mängder med blad som fanns och säkert bidrog till att de vanliga pollinerarna, bin och insekter, inte kom åt blommorna. Så idag kunde jag skörda min första fina squash! 

Äntligen en frukt som inte är rutten!

WordPress Cookie-tillägg av Real Cookie Banner preloader